Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı

İstinye Üniversitesi, Dünya Üniversiteleri Sıralaması'nda Avrupa'nın Saygın QS 2024 Sıralamasındaki Yerini Aldı

İstinye Üniversitesi, dünyanın saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan QS (Quacquarelli Symonds) tarafından düzenlenen Dünya Üniversiteleri Sıralaması: Avrupa 2024 kriterlerini başarıyla karşılayarak büyük bir başarı elde etti. Üniversitemiz, bu sıralamada yer alarak Türkiye'nin eğitim kalitesini uluslararası platformda bir kez daha kanıtladı.

QS'in Batı Asya bölge sıralamasında İstinye Üniversitesi, 73 Türk Üniversitesi arasında 58. sırada yer buldu. Bu büyük başarı, üniversitemizin uluslararası alandaki saygınlığını ve eğitim kalitesini bir kez daha gözler önüne serdi. İstinye Üniversitesi, Türkiye'den yer alan 24 vakıf üniversitesi arasında bulunuyor. Uluslararası öğrenci çeşitliliği sıralamasında 4. sırada yer alırken, öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısı oranı sıralamasında 7. ve uluslararası öğretim elemanı sıralamasında 10. sırayı elde ederek Türk eğitim sistemine katkı sağlıyor.

Bu değerli başarı, İstinye Üniversitesi'nin kaliteli eğitim ve uluslararası alandaki etkisini göstermekte; Üniversitemiz, geleceğin akademisyenleri, liderleri ve fikir insanlarını yetiştirirken, uluslararası alanda da adından söz ettirmeye devam ediyor.